Svaštara

Nestalo vam je deterdženta ili omekšivača? Riješite problem uz ovu fenomenalnu ideju!

Regenerator za kosu obično koristimo nakon pranja kose i otprilike svi smo uvjereni da je to njegova jedina namjena.

Omekšivač - unsplash.com/norevisions

Međutim, nećete vjerovati, ali radi se o fenomenalnom sredstvu koje ima višestruku namjenu.

Naime, ako vam je nestalo deterdženta za veš, možete da se poslužite regeneratorom. Odjeću stavite u čisti lavor, sipajte vruću vodu, a zatim dodajte kašičicu regeneratora. Odjeću ostavite u tako penastoj tekućini pola sata, zatim isperite i osušite, prenosi The Indian Express.

Takođe, regenerator možete da koristite i za pojačavanje mirisa odjeće. Možete da napravite svoj omekšivač i osviježivač tkanine. Za to treba da pomiješate regenerator s malo vode i stavite ga u bocu s raspršivačem. Samo protresite bocu tako da se sadržaj izmiješa temeljno, a zatim raspršite po odjeći iz daljine.

On se koristi i za njegu tijela, pa tako možete da postignete mekane zanoktice ako nanesete samo malo regeneratora na nokte pomoću pamučne krpice i nježno ga umasirate.

Regenerator za kosu takođe možete da iskoristite ako vam ponestane pijene za brijanje. Nanesite ga na dio tijela koji ćete brijati, omekšajte dlačice i navlažite kožu, pa izbjegnite posjekotine.

Takođe, iskoristite ga i kao hidratantno sredstvo za kupanje. Pogotovo ako ste prije koristili piling za tijelo ili penu za kupanje koja je stvorila puno pijene. Da biste dobili nazad prirodnu vlagu tijela, pre nego što završite s kupkom dodajte malo regeneratora, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh