Svaštara

Uradite ove TRI STVARI i gledajte kako vam se ŽIVOT MIJENJA u pravcu koji ste uvek OČEKIVALI, želje se ostvaruju

Pokušajte!

Da biste promenili svoj život nabolje, ne morate da pravite neke velike promene niti da čekate novu godinu, ponedeljak ili prvi u mesecu. Ponekad je dovoljno da u svoj život unesete nekoliko jednostavnih, ali veoma korisnih navika koje će vam pomoći da postanete mnogo smireniji i srećniji. To će ublažiti simptome depresije, opustiti vas, rešiti problem nesanice, anksioznsti, i razdražljivost. Kada se praktikuju redovno, pozitivan efekat traje dugo.

Pre spavanja pokušajte da se oslobodite negativnih misli. Ako ne možete da se smirite, onda zamislite da su vaše strepnje cigle, koje mentalno treba da stavite na gomilu pored kreveta. Mnoge od njih mogu da vas sačekaju do jutra, a do tada neke će se jednostavno rastvoriti i smanjiti, ili čak nestati bez traga.

Ako ste preterano uzbuđeni, fokusiranje na duboko, sporo disanje će vam pomoći da se opustite. Ako vam je potrebno, pustite neku prijatnu, laganu muziku.

Usmerite pažnju na tri prijatne stvari koje su vam se danas dogodile. Ne moraju biti velike niti posebno značajne, bitno je da su vam izazvale prijatne emocije. Na primer, pohvaljeni ste na poslu, dete je reklo da vas voli, osećate se zadovoljni svojim radom, partner vam je priredio iznenađenje itd.

DevojkaFoto: Profimedia
Fokusirajte se na svoja osećanja u vezi sa ovim. Šta osećate? Možda radost ili ponos na sebe, osmeh izazvan prijatnim uspomenama… Obratite pažnju na to kako se mišići na vašem licu pomeraju da formiraju osmeh. Osetite kako prijatne misli stvaraju toplinu u vašem srcu, grudima i celom telu.

Dok polako tonete u san, nastavite da istražujete svoju sreću i zapamtite kakav je osećaj. Postepeno ćete shvatiti da ono što donosi pravu radost i sreću ne zavisi od bogatstva, uspešne karijere, društvenog priznanja. Najjednostavnije stvari koje čine da doživite prijatne trenutke uvek su uz vas, samo treba da obratite pažnju na njih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh