Svaštara

Četvoromjesečna Ayse spašena iz ruševina 57 sati nakon zemljotresa

Četvoromjesečna beba Ayse spašena je ispod ruševina zgrade u Hatayu, čak 57 sati nakon zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne regije Turske.

beba - klix

Brojne spasilačke ekipe nastavljaju akcije potrage i spašavanja u regijama pogođenim razornim zemljotresima. Spasioci su danas čuli glas ispod ruševina zgrade i nakon ogromnih napora uspjeli su izvući četvoromjesečnu bebu koja je pod ruševinama bila oko 57 sati.

Beba je predata medicinskom osoblju i potom prevezena na liječenje u bolnicu. Spasilačke ekipe još nisu stupile u kontakt s roditeljima bebe, niti je poznato gdje se nalaze.

Najmanje 8.574 osobe su poginule, a 49.133 povrijeđene nakon dva snažna zemljotresa koja su u ponedjeljak potresla jug Turske.

Od posljedica zemljotresa u susjednoj Siriji život je izgubilo najmanje 2,530 osoba, a 4,645 osoba je povrijeđeno. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh