Svaštara

CAKU ZA DUBINSKO PRANJE VEŠA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Odjeću ćete potapati samo u ova 3 SASTOJKA

Postoji jedna caka koje može da vam pomogne, a to je dubinsko pranje.

Veš - Blic.rs

Pranje veša danas za mnoge predstavlja problem, jer se često dešava da veš ne bude opran kako treba.

Postoji jedna caka koje može da vam pomogne, a to je dubinsko pranje.

Međutim, morate da odradite to kako treba da bi imalo efekta.

Osvježavanje veša i uklanjanje mrlja je sastavni dio naših života, ali da li znate šta je dubinsko pranje? Posebno posteljina i peškiri?

Za ovu proceduru potrebna vam je kada ili veći lavor, zatim veš koji želite dubinski da operete, mnogo vode i tri sastojka koja imate kod kuće.

Potrebni su vam jedna doza boraksa, jedna sode i dvije deterdženta. Sipajte u kadu i dodajte veoma vruću vodu. Odmah ubacite peškire, potopite ih i pustite da stoje unutra dok se voda potpuno ne ohladi. Najbolje je da veš ostavite četiri do pet sati, može i preko noći.

Kada budete izvadili peškire, nećete moći da vjerujete svojim očima! Čak i peškiri koji su navodno bili čisti prije ovog dubinskog pranja, iz sebe ispuštaju “užase”!

Dakle, sam proces nije zahtjevan, a poslije njega veš, koji je dubinski očišćen, operite u mašini i osušite kao i inače, piše Espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh