Svaštara

Brian Walshe pravi haos u zatvoru: Priprema odbranu, ‘vadi’ se na ludilo

Brian Walshe (48), koji se tereti za brutalno ubistvo svoje supruge Ane Walshe (39), pažljivo priprema svoju odbranu. Prema navodima izvora, Brian će na sve načine pokušati da se “vadi” na ludilo, a u tu svrhu čak postavlja suluda pitanja čuvarima.

Brajan i Ana Volš - espreso.rs

Brian Walshe je najprije uhapšen zbog ometanja istrage, međutim, poslije nekoliko dana optužen je za ubistvo svoje supruge – Beograđanke Ane Walshe koja je misteriozno nestala za doček Nove godine u američkoj saveznoj državi Masačusets. Detalji iz istrage nesumnjivo bacaju krivicu na njega, zbog čega se on odlučio na posebnu taktiku.

“Ne mrda iz pritvorske ćelije, zapisuje nešto, a s vremena na vrijeme doziva čuvare i postavlja im neka suluda pitanja bez ikakvog smisla. Da li je riječ o njegovoj strategiji da se pravi lud i vadi na neuračunljivost ili čovjeku zaista nije dobro. Svjestan je da se ukopao sa pretragama na internetu i da je na neki način ispao glup, pa se hvata za slamku. Njegovi advokati će inzistirati na tome da u trenutku nestanka Ane Walshe nije bio pri sebi”, navodi izvor blizak istrazi za medije, prenose srbijanski mediji.

Podsjetimo, Ana Walshe je posljednji put viđena 1. januara u kući u bostonskom predgrađu Kohasetu. Njen nestanak prijavile su kolege, 4. januara, jer se tog dana nije pojavila na poslu.

Kada je policija došla do kuće Walsheovih, zatekla je Briana koji je potvrdio priču o nestanku. Ipak, sve što je kazao nakon toga, opisujući kako je provodio protekle dane, ispostavilo se kao laž, zbog čega je četiri dana kasnije, 8. januara, priveden zbog ometanja istrage, a 10 dana kasnije podignuta je optužnica za ubistvo. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh