Svaštara

Konj upao u jamu i zaglavio, dobri ljudi su ga sat vremena izvlačili

27 GODINA star konj imena Prince lutao je livadama u okolici britanske farme Calder Farm Equestrian, gdje živi.

Nekoliko sati nakon što je konj otišao u šetnju, vlasnik je primijetio da se ne vraća kući. Krenuo je u potragu za njim.

Vlasnik ga našao u jami
Pronašao je svog konja u jednoj jami u kojoj je zaglavio i nije se mogao izvući. Nije mu bilo jasno kako se to dogodilo jer konj tim područjem šeće svakog dana i dosad nije bilo problema.

Vlasnik mu nije mogao sam pomoći pa je nazvao ekipu iz West Yorkshire Fire & Rescue Servicea (WYFRS). Najprije su ga smirili pa su mu prebacili udicu preko glave, pokrili oči i stavili vatu na uši. Zatim je krenula akcija izvlačenja.

Sat vremena su ga izvlačili
Kada su konja do pola izvukli iz jame, on je sam uspio izaći. Cijela akcija trajala je oko sat vremena, a konj je prošao neozlijeđeno. Odmah se vratio svojoj kući.

Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh