Svaštara

Bivši agentica FBI iznijela jake tvrdnje: Ovo će biti ključni dokaz ako se ne nađe tijelo Ane Walshe

Bivša agentica FBI Jennifer Coffindaffer, rekla je da su rezultati forenzičke analize pronađenih tragova nakon nestanka Beograđanke Ane Walshe, biti ključni tragovi u rješavanju slučaja.

Ana Volš - screenshot

“Glavna briga trenutno su DNK rezultati”, kaže Jennifer Coffindaffer.

Na pitanje novinara da li se na testeri i biološkim tragovima koji su pronađeni na deponiji u blizini Brianove kuće, nalazi i njegov DNK, bivša agentica kaže:

“Ona testera koja je pretrpjela takvo trenje bi vjerovatno trebalo da sadrži DNK tragove na sebi. Ukoliko se na njoj pronađu i njegovi i njeni DNK tragovi, za policiju će to biti pravi jackpot”, kaže Jennifer Coffindaffer.

Bivša agentica FBI kaže da je Brian sada optužen samo za ometanje istrage, jer je policiji potrebno više vremena da analizira sve dokaze koji su pronađeni.

Tužilaštvo Norfolcka potvrdilo je da je sudska dokumenta, uključujući naloge za pretres u vezi sa slučajem nestale Beograđanke Ane Walshe, vratilo Okružnom sudu u Quenssiju.

“Moraju da pregledaju tragove krvi i pljuvačke, osim ako nisu nosili masku. Za sve ovo je potrebno mnogo više napora nego što se misli”, kazala je Jennifer Coffindaffer.

Kada ovo kaže, ona misli ne samo na fizičke dokaze, već i na veliki broj dokumenata koji se tiču Brianovog mentalnog zdravlja i njegovog isključivanja iz očevog testamenta.

Blizak prijatelj njegovog oca rekao je da je Brian sociopata i da nikada nije želio da ima komunikaciju sa njim.

“Mislim da se uvidom u ta brojna dokumenta otkrilo da je on bio nasilan”, kaže Jennifer Coffindaffer. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh