Svaštara

STUDENTKINJA IZ SRBIJE POTPUNO ZBUNJENA U NJEMAČKOJ: Radila ko kasirka, dobila obračun plate i ništa joj nije jasno! Gdje su pare?

Ja sam studentkinja i ovo mi je tek druga plata, a bolje da mi taj bonus od 300 evra nisu ni dali jer dosad nisam ni mrvicu dobila, a već su mi i porez lupili, požalila se ona na mrežama


Ali problem je u tome što ona kaže da joj ništa nije jasno jer joj fale pare.

“Dragi ljudi,da li neko može da mi rastumači ovaj payslip. Dakle radim minijob u Obiju na kasi. Ovo je plata za avgust gde je trebalo da stigne i bonus od 300 evra. Radila sam 35 sati, plaćena sam po satu 10,45 evra. To bi trebalo da je 365,75…”, napisala je ona i dodala:

“Na račun mi je stiglo 277 evra, a kao payslip sam dobila 3 papira na kojima mi apsolutno ništa nije jasno. U Obiju mi je rečeno da je to porez?! Kako može porez na minijob. Hvala unapred”, postavila je pitanje u jednoj od Fejsbuk grupa koje okupljaju naše ljude koji već decenijama žive i rade u Nemačkoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh