Svaštara

BILE SU NAJPOZNATIJE SESTRE ZA KOJIMA JE UZDISALA CIJELA JUGOSLAVIJA: Evo gdje su danas i šta rade

Sestre Barudžija bile su najpoznatije i najpopularnije u staroj Jugoslaviji, a danas žive daleko van svjetla reflektora.

Čuvene sestre Barudžija žarile su i palile Jugoslavijom, a onda su u jednom trenutku nestale sa scene.

Prvo je Izolda, starija sestra Barudžija, postala je poznata nakon što je na Evroviziji nastupila 1983. godine, kao članica grupe “Aske”, kada je predstavljala Jugoslaviju na ovom popularnom muzičkom takmičenju.

Sljedeće godine je i druga sestra Eleonora postala popularna. Naime, Izolda i Eleonora su sa Danijelom Popovićem ostvarile veliki uspjeh na Evroviziji, kada su osvojile četvrto mjesto.

Važile su za se*s simbole, mnoge žene su kopirale njihov stil, a šuškalo se i da je Danijel bio zaljubljen u neku od sestara.

“Nisam bio ni sa jednom u vezi, ali ne mogu da kažem da nije postojala neka iskrica”, rekao je on prije nekoliko godina.

Karijera slavnih sestara kretala uzlaznom putanjom, pa je tako Izolda već naredne godine ponovo na Evroviziji pjevala pjesmu “Ciao Amore”, ali ovaj put sa pjevačem Vladom Kalemberom.

Za ovu pjesmu su snimili i spot na jadranskoj obali, ali je on bio zabranjen u Turskoj zbog kadrova na kojima se Izolda pojavljuje u toplesu.

Čuvenim sestrama su mnogi predviđali blistavu karijeru, a obe popularne Hrvatice su u jeku popularnosti nestale sa scene.

Eleonora se iz Splita preselila u Beograd gdje i danas živi sa suprugom kompozitorom Zoranom Tutinovićem i dvoje djece, a kako je jednom prilikom otkrila, muziku zapostavila jer se njena sestra Izolda preselila u Njemačku, i nosu mogle da nastave da se bave poslom istim intezitetom.

Izolda od 2001. godine živi u Diseldorfu sa suprugom, gitaristom Zlatkom Manojlovićem sa kojim ima sina Todora, koji danas ima svoj bend.

Da Izolada i dalje gaji ljubav prema muzici govori činjenica da Izolada danas radi kao profesor pjevanja na Muzičkoj akademiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh