Svaštara

ŽENA KOJA JE PROSLAVILA 101. ROĐENDAN: TAJNA DUGOG I SRETNOG ŽIVOTA JE U TEKILI

Mary Flip iz Chandlera u Arizoni, koja je upravo napunila 101 godinu, kaže da je tajna ‘sretnog i dugog’ života – tekila.

Mary Flip - hayat

NBC 15 javlja da Mary, koja je proživjela Veliku depresiju, više ratova i rodila šestero djece, vjeruje da je uživanje u meksičkom piću siguran način da osigurate dug život.

Mary se sa 18 godina preselila u Meksiko, gdje je njegovala svoj afinitet prema tekili i živjela kao rančerka.

Nedugo nakon preseljenja u Meksiko upoznala je svog supruga. Vratila se u Chicago kad je bila trudna s prvim djetetom, gdje je promijenila karijeru i postala ugledna umjetnica kojoj je priznanja udijelio i Chicago School of Art. prenosi hayat

Za NBC 15 je izjavila: “Zaista volim crtati. Shvatila sam da se stvari mijenjaju čak i dok ih crtate. Uspjela sam raditi na njima, razvijati ih i učiniti da izgledaju stvarno. Trebalo mi je vremena, ali nisam imala šta drugo raditi osim odgajati hrpu djece.”

Tokom razgovora s novinarima Mary je svoj rođendan proslavila u velikom stilu počastivši se svojim omiljenim pivom: Guinnessom.

A, čini se da mnogi tvrde da je alkohol “eliksir za dug život”.

Na primjer, kada je najstarija žena na svijetu Lucile Randon, poznata kao sestra Andre, u aprilu napunila 118 godina, rekla je novinskim kućama da “čaša vina na dan tjera liječnika van”.

Randon, koja živi u Toulonu u Francuskoj, kaže da joj njezin skrbnik daje čašu vina za svaki doručak.

Članica osoblja u staračkom domu sestre Andre rekla je:

Da, njena čaša vina održava je i možda jeste tajna njezine dugovječnosti. Ne znam – ne potičem ljude da popiju čašu vina svaki dan!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh