Svaštara

Ovo je grad u kojem skoro svaka porodica ima blizance

Skoro svaka porodica ovdje ima blizance, kazao je lokalni poglavica Jimoh Titloji (Titiloye)

blizanci u Nigeriji - AP

Igbo-Ora, na jugozapadu Nigerije, grad je blizanaca.

– Skoro svaka porodica ovdje ima blizance – kazao je lokalni poglavica Jimoh Titloji (Titiloye).

U proteklih 12 godina, zajednica je organizovala godišnji festival u čast blizanaca. Na ovogodišnjem događaju, održanom ranije ovog mjeseca, učestvovalo je više od 1.000 parova blizanaca i privukao je učesnike čak iz Francuske, objavili su organizatori.

Ne postoji dokazano naučno objašnjenje za visoku stopu blizanaca u Igbo-Ori, gradu s najmanje 200.000 stanovnika, a koji se nalazi 135 kilometara južno od najvećeg grada Nigerije, Lagosa.

Ali, mnogi u Igbo-Ori vjeruju da je za tu činjenicu zaslužna prehrana žena.

Majka blizanaca Alake Olavanmi (Olawunmi) smatra da je lokalna poslastica zvana amala, koja se pravi od jam brašna zaslužna za veliki broj blizanaca u gradu.

Džon (John) Ofem, ginekolog sa sjedištem u glavnom gradu Abuji, kazao je da postoji velika vjerovatnoća da su za takvu situaciju zaslužne namirnice koje tamo jedu. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh