Svaštara

TRIK SA VEŠ MAŠINOM KOJI ŠTEDI ČAK 62% STRUJE: Smanjit ćete račune, 1 CAKA OLAKŠAVA PRANJE

Postoji toliko kućnih poslova na koje u brzini ne obraćamo pažnju, a koje mogu uz nekoliko jednostavnih trikova da nam uštede novac.

Pogotovo kada su u jeku sva moguća poskupljenja. A jedan trik za pranje veša pomoći će svim domaćicama da smanje račune za struju.

Stručnjak za štednju i domaćica Kajl Grant podelila je genijalan savjet koji se odnosi na veš mašinu. A sve što treba da uradite jeste da promijenite podešavanja na mašini i smanjite jačinu temperature. Pa tako, ukoliko perete odeću koja i nije toliko zaprljana, hladnija temperatura je sasvim dovoljna da se prljavština otkloni.

“Prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje, a samim tim i račun za struju”, objasnila je ona i dodala da spuštanje na 20 stepeni štedi čak 62% energije. Pored uštede novca, ovaj način pranja će vam takođe olakšati i pranje odjeće po bojama.

“Šarena odjeća obično ispušta boju pri visokim temperaturama”, objasnila je ona za kraj.

Zato, sve dok uključujete pranje na niskim temperaturama, nećete morati da razmišljate o razdvajanju odjeće po bojama i da li će vam bela majica postati roze ili plava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh