Svaštara

Postoje čak tri vrste orgazma kod žena: Val, lavina ili vulkan

Radi se o istraživanju među ženama koje su pristale masturbirati kod kuće, a istraživači su podatke o njihovim kontrakcijama dobili putem posebnog vibratora koje su im podijelili

James Pfaus, profesor neuroznanosti sa Sveučilišta Charles u Pragu pozabavio se temom – jesu li svi ženski orgazmi isti? Sa svojim timom je napravio istraživanje među volonterkama koje su pristale ‘poigrati’ se malo posebnim vibratorom ‘Lavicom’ kod kuće, i to u periodu od nekoliko dana.

Zabilježili su kako izgleda vrhunac kod svake od njih, razvrstali su ih u kategorije i došli do zaključka da postoje tri vrste orgazma.
1. Val

– Žene najčešće doživljavaju valoviti orgazam odnosno uzastopne kontrakcije napetosti i otpuštanja. Gotovo polovica ispitanica ovako je doživjela vrhunac – pojasnio je profesor. prneosi 24sata

2. Lavina

– Druga najčešća vrsta orgazma je lavina. Žene koje su to doživjele otkrile su mi da su osjećale veću napetost u dnu zdjelice koja se smanjivala kako je počinjao orgazam – kazao je.

3. Vulkan

– Najmanje vjerojatan ishod, prema ovom istraživanju, je vrhunac koji nalikuje na vulkan. To znači da žene doživljavaju nižu napetost u dnu zdjelice koja kao da eksplodira nakon orgazma – objasnio je i dodao kako i dalje istražuje ovu temu.

– Provodimo dugoročnu studiju o ženama koje koriste ‘Lavicu’ ne bismo li vidjeli kako se ti različiti obrasci subjektivno doživljavaju kao orgazmi, kao razine užitka te odakle uglavnom dolazi stimulacija koja ih izaziva – rekao je, a prenosi myimperfectlife.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh