Svaštara

Stručnjakinja otkrila šta je najvažnije za dobar s*ks: Ključ je u dovoljno dugom spavanju!

Jedna studija pokazala je da se sa svakim dodatnim satom spavanja ženama za 14 posto povećavaju šanse da iniciraju seks

lepaisrećna

Nakon što je za jednu britansku tvrtku kao voditeljica napravila istraživanje o spavanju, neurobiologinja dr. Verena Senn, objasnila je kako san pomaže svim aspektima života, pa tako i onom seksualnom.

– Kad ne spavamo dovoljno u organizmu raste razina kortizola, a testosteron je potisnut, zbog čega manjak sna smanjuje želju za seksom, ali i vjerojatnost dobrog seksa – objasnila je.

Osim toga, rekla je, spavanje također može povećati naše samopouzdanje vezano za fizički izgled i pomoći u ravnoteži autonomnog živčanog sustava, koji regulira osnovne tjelesne funkcije kao što su disanje i probava, ali i one sekundarne, seksualne. Još je jedna studija o vezi seksa i spavanja objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine, a pokazala je da se sa svakim dodatnim satom spavanja ženama za 14 posto povećavaju šanse da iniciraju seks.

– San nam podiže razinu energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, te smanjuje razinu hormona koji uzrokuju stres što nam omogućuje da budemo zadovoljniji našim tijelima – rekla je dr. Senn za The Sun. A spavanje, dodaje, povećava i kreativnost, pa je veća vjerojatnost da ćete eksperimentirati u spavaćoj sobi; isprobavati nove poze i vrste predigre. – Rekla bih da je tajna sjajnog seksa u sedam do devet sati kvalitetnog sna! – zaključila je, prenosi vecernji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh