Svaštara

Istok, zapad, sjever ili jug: Evo šta položaj u kojem spavate govori o vama

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tijela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke

Spavanje - Vecernji.hr

Prema feng shuiju, položaj tijela za vrijeme spavanja ima znatno veći utjecaj na zdravlje i čovjekovo psihičko stanje nego što smo svjesni. Općenito, važno je da se krevet ne nalazi na sjecištu strujanja zraka, primjerice na imaginarnoj liniji koja bi se povukla između zraka i prozora. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbjegavati one koje su nepravilnog oblika.

POGLEDAJTE VIDEO: Što položaj spavanja govori o vašoj vezi

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tijela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke. On se određuje prema tome u kojem vam je smjeru okrenuta glava – bio to sjever, jug, istok ili zapad.

Feng shui učenja potvrđuju i brojne moderne studije prema kojim polovi Zemlje i njihova magnetska sila mogu poticati bolje ukupno zdravlje, ali i ako su u neslaganju s položajem tijela, uzrokovati glavobolje i biti okidač kroničnih zdravstvenih stanja.

Glava usmjerene prema sjeveru

Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a osobito za one starije životne dobi. Iako pojačava smirenost, duhovnost te snižava razine krvnog tlaka. Loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.

Glava usmjerena prema istoku
Ovaj se položaj smatra idealnim za djecu i mlade ljude. Potiče na ranije ustajanje, više energije, rast te razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj bi položaj mogao biti previše intenzivan. Kako potiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne i tjeskobne ljude.

Glava usmjerena prema jugu
Općenito se ova pozicija povezuje s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako potiče strast životu, nije dobro na ovaj način spavati dulje vrijeme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.

Glava usmjerena prema zapadu
Ova se pozicija prema feng shuiju povezuje s osjećajem zadovoljstva, ugode te hedonizma. Iako stvara pozitivno ozračjem može potaknuti i manjak energije te lijenost. Zbog toga se ne savjetuje ljudima usmjerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspjeha,prenosi 24sata.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh