Svaštara

SUTRA JE PUN MJESEC – 3 ZNAKA SU NA UDARU: Čeka ih prava drama, NADAMO SE DA NISTE MEĐU NJIMA

Pun Mjesec će kao i uvijek doniijeti pomalo drame, posebno za sljedeća tri znaka Zodijaka

Pun Mjesec - Balkanspress.com

Jesenji pun Mjesec je nešto krajnje neobično i nestvarno, a njegovu moć možemo osjetiti i sami i to već danas: neko je uzbuđen i emocije kipte preko svih mjera, a neko je radostan i sve liči na neku magiju. Uticaj punog Mjeseca počinje tri dana unaprijed, a zatim se nastavlja tri dana nakon samog vrhunca punog mjeseca.

Mjesec je zadužen za naše energetske uspone i padove. Uzmite u obzir da sada cijelo vaše tijelo počinje da se puni snagom i energijom. Baterije su na maksimumu.

Najbolje je da iskoristite ovaj nalet energije na najpozitivniji način.

Pošto će se Pun Mjesec odvijati u znaku Riba, zato je i specifičan i magičan.

Najvažnija stvar trenutno je da se fokusirate na svoje zdravlje. Pratite svaki ugao tačku po tačku. Mentalno, fizičko i psihičko zdravlje su vaša tri najvažnija cilja. Gdje god nađete nedostatke i minuse, odmah to zabilježite kako biste pristupili rješavanju i ispravljanju problema. Jer čovjek koji je potpuno fizički zdrav, ali nesiguran ili se u njegovom srcu uselio strah, ne može postati uspješan, a ni sretan.

I obrnuto: ako postoji san i posao kojem se predajete sa strašću, onda će fizičkom tijelu trebati: pravilna ishrana, vežbanje i čist vazduh. Ne zaboravite da obratite pažnju na ovo.

Pun Mjesec dolazi u dva elementa – Zemlji i Vodi. Šta to znači? Vrijeme je da se posvetite sebi. Da razmislite ko ste i gdje se nalazite? Da li vam prija život koji ste sebi stvorili?

Oprostite se od nepotrebnog

10. septembra mnogima dolazi i nezasluženo nevoljeni retrogradni Merkur.

Tokom takve faze Merkura važno je riješiti sve stare probleme, oprostiti se od nepotrebnog.

Izaberite vrijeme i na dan punog Meseca ostanite sami sa sobom: osvrnite se u prošlost, uronite u trenutak koji vas možda još uzbuđuje, a zatim pokušajte da shvatite koju snagu i pouku vam je dao. Očistite svoju budućnost od nepotrebnih misli i onoga što se davno dogodilo. Oprosti, zahvali i pusti.

Ovo se može ponavljati tokom cijele faze retrogradnog Merkura do 2. oktobra.

U naredne dvije nedjelje vaš najvažniji zadatak je da vodite računa o svom zdravlju, mislima i osećanjima. Utvrđivanje stvarnih namera i ciljeva, odbacivanje zastarelog i nepotrebnog, usavršavanje iskustva i vještina.

Obratite pažnju na sve što se dešava. Pratite svoje misli. Pun mjesec će omogućiti dobre ideje.

Tokom ovog perioda slušajte intuiciju

Pošto na ovom punom mjesecu ima mnogo misticizma i magije, nemojte nikome da govorite svoje ideje ili tajne.

Intuicija će tokom ovog perioda biti u najboljem izdanju, zato pažljivo slušajte i ne pokušavajte da idete protiv nje.

Tuga, melanholija i potpuno beznađe bića mogu da pogode neke ljude. Ne plašite se. Prihvatite to stanje kao alarm da se zagledate duboko u sebe i da napokon shvatite koje situacije i koji ljudi pokreću u vama ovakva raspoloženja.

U fazama punog mjeseca nemojte da jedete jaku hranu ili pijete mnogo jaku kafu ili čaj. Ovo je vreme u kojem treba da jedete lagano, da ne opterećujete ni stomak, a ni glavu.

Ne ulazite u rasprave i ne krivite Merkur za sve. Vi ste odrasla osoba i naučite da se ponašate u skladu sa time. Kao odrasla osoba ste vjerovatno do sada shvatili da su dobra djela kvalitetnija i čist melem za dušu.

Obavezno očistite prostor u kojem živite, dovedite stvari u red, okupajte se solju i pijte više biljnih čajeva.

Uoči punog mjeseca zapalite svijeće. Ovo će pomoći prostoru da se oslobodi energije, razgovora i misli.

Sada treba maksimalno voditi računa o svom zdravlju i svojoj duhovnoj snazi. Jedino tako možete ostvariti sve svoje želje.

Bilo kako bilo, pun Mjesec će kao i uvijek donijeti pomalo drame, posebno za sljedeća tri znaka Zodijaka:

BLIZANCI

Ovo je vrlo važan period za vašu karijeru i imidž u javnosti, pa je moguće da ćete osjećati pritisak oko toga kakav utisak ostavljate na okolinu. Ovo će za vas biti period prepun akcija i možda ćete se osjećati prinuđenim da napravite velike, ključne poteze, ali ovo nije trenutak za takve odluke. Radije se smirite i prologirajte što je duže moguće donošenje krucijalnih odluka, piše “Bustle”.

DJEVICA

Pun Mjesec u Ribama će posebno uticati na vaš odnose. Moguće je da ćete ponovo stupiti u kontakt sa nekim bivšim ljubavima, udvaračima ili prijateljima, posebno u vreme retrgoradnog Merkura. Ovo je prilika da testirate koliko ste čvrsti kada je riječ o razvoju zdravih odnosa. Ova mena vas podstiče da zaboravite ljutnju ili stare argumente koji su vas sprječavali da se pomirite i daje vam znak da idete naprijed. Vjerovatno ćete biti zbunjeni oko toga ko je dobar za vas, a ko nije, ali pun Mesec će vam pomoći da to shvatite, pa čak i ako bude bolno otkriti da neko nije ono što se zamišljali.

RIBE

Ovaj pun Mjesec obilježiće vaša posvećenost različitim međuljudskim odnosima. Doživjet ćete potpuno emocionalno oslobađanje, i bićete osjetljiviji nego inače, a kako ste i inače jedan od najranjivijih znakova Zodijaka pripremite se za period nabijen emocijama. Preuzmite odgovornost za to kako se osjećate i potruite se da ne ponavljate negativna obrasce iz odnosa u prošlosti – to je recept za “katastrofu”. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh