Svaštara

Mnogi su tek sada shvatili: Znate li čemu služi treći odjeljak u mašini za pranje veša?

Veš-mašine umnogome su olakšale održavanje higijene domaćinstva, te novi modeli imaju brojne funkcionalnosti koje nam štede vrijeme, ali i pojačavaju kvalitet stvari koje peremo.

Veš mašina - pexels.com/rodnae-prod

Ipak, pored svih olakšica koje posjeduju, jedna stvar je konstantna. Svaka mašina ima fioku s pregradicama u koje se sipa prašak za veš, kao i omekšivač.

Na društvenim mrežama nedavno se povela polemika na tu temu i maltene su svi došli do iznenađujućeg odgovora – da su sve vrijeme pogrešno koristili veš-mašinu.

Veoma je važno da znate kako mašina funkcioniše i čemu šta služi, kako ne biste došli u situaciju da je pokvarite. To svakako možete da pročitate u uputstvu koji dolazi uz mašinu za veš, ali mnogi ljudi prosto zaboravljaju to da urade, a ako i pogledaju, više se ni ne sjećaju šta su pročitali.

Dakle, u koji odjeljak se stavlja prašak, u koji omekšivač i čemu služi dodatna namjena?

Odjeljak sa simbolom cvijeta namenjen je omekšivaču – u njega možete da stavite i domaći proizvod od sirćeta i eteričnog ulja. Odjeljak označen simbolom I je za deterdžent za pretpranje i to je uglavnom taj treći odjeljak u mašini za pranje veša. S druge strane, onaj sa simbolom II je namjenjen za glavno sredstvo za pranje.

Takođe, da bi veš bio ijlepo opran i da se ne bi ofarbao, važno je da ga pravilno razvrstavate po bojama i da bijeli veš iskuhavate. Savjet je i da ne pretjerujete sa količinom omekšivača i deterdženta jer osim što mogu da ostanu fleke po odjeći, mogu vam se javiti i alergijske reakcije od previše hemije koja može da smeta koži, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh