Svaštara

KOMŠIJE PODNIJELE TUŽBU: IZLUĐUJE NAS PIJETAO KOJI STALNO KUKURIČE, VLASNIK GA SE NE ŽELI RIJEŠITI

Njemački par koji živi u mjestu Bad Salzuflen kaže da komšijin pijetao imena Magda svakog dana izlazi iz svog kokošinjca u 8 ujutro i po cijele dane kukuriče.

Pijetao - Nezavisne.com

Život postao nepodnošljiv
Friedrich-Wilhelm Krajewski i njegova supruga Jutta kažu da im je život postao nepodnošljiv.

Ne možemo koristiti dvorište ni otvoriti prozore, to je nepodnošljivo – ispričali su za nw.de.

Jednom drugom komšiji je dosadila svakodnevna buka i odselio se. Komšije su pokušavala nagovoriti vlasnika da se riješi pijetla, ali nisu uspjeli. Nakon svega podigli su tužbu, koja je odbačena.

Vlasnik se ne želi riješiti pijetla

Pijetlu nije mjesto u mirnom naselju – rekao je njihov advokat Torsten Gieseke.

Pijetao navodno proizvodi buku do 80 decibela što je, kažu, jednako buci sa ulice s gustim prometom. No Magdin vlasnik Michael ne želi ga se riješiti. Kaže da mu je potreban jer bi se u protivnom njegove kokoši međusobno počupale.

Ovo nije prvi slučaj da se netko žali na buku pijetla.

Pijetao Maurice iz Francuske također je zbog svog glasnog kukurikanja završio na sudu, a Francuska je nakon tog slučaja zakonom zaštitila “osjetilno nasljeđe svog sela”. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh