Svaštara

Ako vaš partner često ponavlja jednu riječ, ono što slijedi je – prekid veze

Promjene u komunikaciji se javljaju i do tri mjeseca prije kraja veze.

Ljubav - N2

Prekidi mogu biti grozni, posebno ako su iznenadni, ali istina je da se uvijek mogu vidjeti naznake problema ali isto tako ih mi često odlučimo previdjeti. Trebalo bi dakle paziti na suptilne znakove koji mogu otkriti što je partneru na umu.

Dr. Caroline Madden, terapeutkinja navodi kako nitko ne odluči prekinuti vezu ako o tome dobro nije razmislio neko vrijeme, ne radi se dakle o trenutku nego mjesecima procesuiranja i to često bolnog. Dodaje kako će osoba tada procjenjivati hoće li biti sretnija u vezi ili van nje, a do odluke se dolazi kada se svi razlozi za i protiv kristaliziraju i tad će vjerojatno komunicirati s parternom o toj ideji.

PARTNER BI MOGAO ČESTO KORISTITI OVU RIJEČ AKO ŽELI PREKID VEZE
Prošle je godine tim znanstvenika sa sveučilišta u Texasu proučavalo promjene u govoru do kojih dolazi prije samog prekida veze. Prema rezultatima studije koji su objavljeni u stručnim magazinima, riječi kojima se partner često koristi mogu predvidjeti prekid veze i do tri mjeseca prije nego se on dogodi.

Analizirali su više od 6 800 objava na Redditu o prekidima, a prema pisanju studije otkrili su da partner koji želi prekid veze sve više koristi riječ “Ja” tri mjeseca prije prekida. Što je prekid bliže to se češće koristi ova riječ. “Ovo je često u trenucima stresa, a druge studije pokazuju da se ta riječ često koristi i od strane osoba koje su depresivne ili anksiozne”, stoji u studiji.

TA RIJEČ OTKRIVA DA JE PARTNER KONCENTRIRAN NA SEBE
Prema pisanju studije, osoba koja često govori “Ja”, “Mene”, “Moje” daje jasno do znanja da je ona u fokusu zbivanja. “Jezik će postati upravo takav prije, tijekom i nakon prekida veze”, pojasnila je dr. Lori Husband psiholog, a dodaje kako se to događa jer je partner počeo razmišljati o novoj budućnosti bez vas.

AKO PRIMIJETITE OVO TREBATE O TOME RAZGOVARATI S PARTNEROM
Možda ste u napasti da pobjegnete ili ignorirate sve što partner izgovara ali to je zadnje što trebate napraviti, posebno ako želite odnos spasiti, tvrde stručnjaci.
Husband savjetuje da partnera direktno upitate što se događa ako prečesto čujete da govori o sebi, prenosi ordinacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh