Svaštara

S 20 GODINA IMALA JE 146 KILOGRAMA, A ONDA JE ODLUČILA DA JE DOSTA: U DVIJE GODINE IZGUBILA JE PREKO 80 KILOGRAMA

Jessie Jane O’Brien (31) iz Rossendalea, Lancashire, u djetinjstvu su ismijavali nasilnici s igrališta koji su je zvali ‘pretila Jessie’ .

Jessie Jane O'Brien - hayat

U svojim 20-ima imala je 146 kg, ali svaka dijeta koju je pokušala bila je neodrživa.

Umorna od svojih 165 kilograma, Jessica je podvrgnuta želučanoj premosnici. Platila je 20.000 funti za zatezanje trbuha, liposukciju, razna podizanja leđa i grudi zajedno s implantatima, od čega je većina bila neposredno prije njezinog 30. rođendana u septembru 2021.

Trebalo je godinu dana da Jessie prepolovi svoju tjelesnu težinu, no ostala je s viškom kože po cijelom tijelu zbog čega je otišla na estetsku operaciju. Od tada je tri puta bila pod nožem u inozemstvu; počevši od zatezanja trbuha u Poljskoj po cijeni od 5700 funti u julu 2020.

Po dolasku u Ujedinjeno Kraljevstvo, Jessie je dobila infekciju i bila je potrebna trosatna operacija kako bi se uklonila, no užasno iskustvo nije obeshrabrilo Jessie te je u oktobru 2020. odletjela u Litvu, na zatezanje ruku i pazuha uz podizanje grudi i implantate. Rekla je:

Mnogi ljudi misle da je operacija mršavljenja laka opcija, ali nije. Postoje rizici koji su uključeni i to je zastrašujuće – tako je važno pravilno istražiti klinike. Što se tiče gubitka 82 kg, imala sam opuštena leđa, nije izgledalo normalno pa sam bila spremna ponovno otići pod nož. Imala sam viseću kožu na bokovima, nije bilo napravljeno kako treba pa mi je trebao još jedan zahvat.

Zatim je dodala:

Uštedjela sam svaki peni koji sam zaradila da platim 8000 funti za zahvate. Što se mene tiče, nisam imala drugog izbora, bila sam primorana na novu težinu, ali koža mi je bila tako opuštena. Grudi su mi izgledale kao da pripadaju 100-godišnjoj starici. Bile su grozne. Bilo je to tako uznemirujuće vidjeti, patila sam od tjelesne dismorfije neko vrijeme prije operacije.

SRETNA I ZADOVOLJNA

Jessie sada blista od samopouzdanja dok ulazi u novo poglavlje svog života teška 65 kilograma. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh