Svaštara

SMIJEMO LI OSTAVITI KLIMU UKLJUČENU DOK SPAVAMO: Doktor konačno dao odgovor – iznenadit ćete se

Doktor Goran Milosavljević iz Hitne pomoći dao je savjete kako se boriti protiv vrućine koja iscrpljuje i dehidrira organizam. Poseban savjet dao je vezano za upotrebu klima uređaja, mnoge će iznenaditi!

Klima uređaj - Zadovoljna.hr

“U ovim jako visokim temperaturama, treba biti umeren u svemu. Hrana neka bude lakše svarljiva, jedite više voća i povrća, kao i mliječnih proizvoda.

Unosite više tečnosti, a što se tiče klime, ne treba praviti veliku razliku u odnosu na spoljnu temperaturu”, rekao je on.

Da li smijemo da spavamo sa uključenom klimom?

“Pa, možda je i bolje spavati sa uključenim klima uređajem, naravno ne direktno ispod njega. Neka klima radi u nekoj susednoj prostoriji, jer ako se ne rashladimo, ne možemo da se odmorimo za naredni dan”, rekao je dr Milosavljević.

On je podvukao da vrućina iscrpljuje i da je potrebno odmarati se preko dana, čak i ako ne možemo da zaspimo.

“Lezite i odmarajte u rashlađenoj prostoriji, samo tako ćemo nakupiti energiju za naredni dan. Starijim sugrađanima, naravno, savjetujemo da ne izlaze kada je najtoplije već da svoje obaveze završe tokom ranih jutarnjih, ili večernjih sati”, rekao je doktor. prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh