Svaštara

Mali trikovi za ljepotu zlata vrijedni

Potpuno prirodan i zdrav način za skidanje najupornije šminke možete pronaći u vašoj kuhinji

Za lijep i njegovan izgled nije vam potrebno mnogo para. Dovoljno je da znate kako određeni proizvodi, koje već imate u kući, mogu da vam posluže na sasvim neočekivan način. Ovi mali trikovi vam možda neće spasiti život, ali će vam i te kako biti od pomoći.

Rumenilo i labelo
Najljepše je kada su rumenilo i karmin iste ili slične boje. Ali, ako nemate odgovarajuću nijansu karmina, spas možete pronaći upravo u rumenilu.

Nanesite malo rumenila u prahu ili kamenu, pa preko stavite labelo. Ne samo da će boja biti lepa, već će i dugo da vam traje na ustima.

Jabukovo sirće i hladna voda
Prečesto korišćenje preparata za stilizovanje dovodi do nagomilavanja ostatak preparata, koje ne operemo u potpunosti prilikom šamponiranja.

Zato je jebukovo sirće prirodan i jeftin način da dubinski očistite kosu (frizeri naplaćuju basnoslovno mnogo za dubinsko pranje kose).

Kada osjetite da vam je kosa teška, kruta i nema sjaj, jednostavno nanesite jabukovo sirće nakon pranja, i isperite ga hladnom vodom. Dobićete lepršavu i sjajnu kosu za tren oka.

Vazelin i parfem
Imate parfem koji vam se mnogo dopada, ali brzo izvetri sa kože? Rješenje je u vazelinu.

Nakon naošenja parfema, jednostavno stavite malo vazelina na to mjesto, i utrljajte. Miris će trajati znatno duže.

Maslinovo ulje
Potpuno prirodan i zdrav način za skidanje najupornije šminke možete pronaći u vašoj kuhinji. Natopite vatu maslinovim uljem, i pređite njom preko lica, pa nastavite tako sve dok vata ne postane potpuno čista.

Ako vam je lakše, možete da nanesete maslinovo ulje direktno na lice, oči i usta, dobro umasirate, i onda to skinete vatom. Ovo magično ilje skida čak i vodootpornu maskaru, a pritom hidrira kožu i trepavice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh