Svaštara

KRENULI STE NA ODMOR: OVE APARATE OBAVEZNO ISKLJUČITE IZ STRUJE

Idete na odmor i sve što želite je da sve bude na svom mjestu kad se vratite.

Kuhinja - Yumama.com

Dakle, bez kvarova, da antistres raspoloženje koje ste donijeli kući potraje još malo.

Što trebate isključite iz struje kad krećete na odmor? Neki aparati mogu se pokvariti, neki i dalje troše struju iako ne rade, a neki mogu prouzročiti kvar, piše City Magazine, a prenosi N1.

Uređaji koji imaju ekstremni punjač: mobilni telefoni, konzole za igranje, laptopi, modemi, ruteri i svi uređaji koji imaju svoj dodatni punjač trebaju biti isključeni iz utičnica, jer punjači, bez obzira na to radi li aparat ili ne, troše struju.

Mali kućni aparati: Blenderi, tosteri, svi aparati s tajmerom mogu biti potencijalno opasni dok niste u kući. Zato je najsigurnije da ih isključite. Za one zaboravne – slikajte prazne utičnice

Uređaji koji su u stanju mirovanja: Svi uređaji koje kontorolirate daljinskim upravljačem nisu zaista ugašeni i sigurni dok niste prekinuli strujno napajanje.

Aparati koje samo trebate isključiti:

Klima: Dovoljno je samo isključiti, ne morate prekidatate strujno napajanje.

Bojler: Dovoljno je samo isključiti bojler, doslovno, kao i kad se tuširate.

Nije struja, ali je korisno:

Prije odmora trebali biste zatvoriti glavni ventil za vodu, na taj način ste se osigurali od poplava. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh