Svaštara

Ovo su tri najnezdravije namirnice koje gotovo svakodnevno konzumiramo

Nezdrava hrana je nešto što konzumiramo gotovo svakodnevno, ali neke namirnice mogu biti opasnije od drugih, kako za povećanje tjelesne mase, tako i po zdravlje.

Luk Kori, registrovani dijetetičar, smatra da najgore što možete da pojedete jeste hrana koja sadrži mnogo kalorija, a ima malo zdravih hranljivih materija kao što su esencijalni vitamini i minerali.

Takvi su gazirani sokovi, raznorazna peciva i torte, pržena hrana i zamrznuta jela, mesne prerađevine…

“Mnoge od ovih namirnica takođe imaju visok sadržaj natrijuma i dodatog šećera, što može doprinijeti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima”, upozorava.

On izdvaja tri najgore stvari koje možete da unesete u organizam.

“Nikad ne kažem da ne treba nikad više da jedete neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama”, kaže dijetetičar.
Zamrznuta pica

“Većina zamrznutih pica sadrži mnogo kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranljivih materija”, kazao je.

Dijetetičar je preporučio da, ako možete, što češće izbjegavate konzumiranje ove hrane.
Gazirana pića

Gazirane napitke je veoma lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unešenih kalorija, kao i šećera.

“To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema”, dodaje.
Mesne prerađevine

On navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koji ne samo da imaju mnogo kalorija, već su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima i nitritima, što može da doprinese raznim bolestima, prenosi Prva.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh