Svaštara

Amerikanci psima iz skloništa organizirali su vjenčanje: ‘Nerazdvojni su’

Dva nerazdvojna psa iz skloništa u američkoj saveznoj državi Texas vjenčala su se na divnoj ceremoniji, sa vlastitom posebno napravljenom mini kapelicom sa mašinom za balončiće.

svadba psi - SWNS

Devetogodišnji Peanut i trogodišnji Cashew vjenčali su se u San Antonio Humane Society (SAHS) u okrugu Bexar u Teksasu prošle srijede.

Obe čivave su u aprilu 2022. godine predale njihove porodice SAHS-u jer se o njima više nije moglo brinuti, piše GNN.

Par se upoznao u medicinskoj zgradi SAHS-a nakon stomatoloških operacija i odmah se zbližio.

Nakon što su gledali kako njihova veza procvjeta, osoblje je odlučilo organizirati ceremoniju u nadi da će psi pronaći svoje vječne domove.

Romantična prilika predstavila je pse sa crvenim tepihom okruženom živicom u obliku psa.

„Svečanost je bila da proslavi njihovu ljubav i put oporavka“, rekla je Lucia Almanza, saradnica za odnose s javnošću u SAHS-u.

“Njihov mali, intimni dan vjenčanja podijelili su sa osobljem, volonterima i našim najbližim prijateljima. Događaj je uključivao prekrasnu šetnju niz prolaz, balončiće, muziku i tortu, naravno!” prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh