Svaštara

Loša higijena se ne može sakriti – 10 stvari koje štete ženskoj privlačnosti

Žene mogu da budu veoma lijepe, lijepo obučene i sređene, ali svejedno da ne budu privlačne i primjećene od strane muškaraca.

Djevojka - Infpult.info

Gdje nastaje problem? Pitate se zašto neka žena koja je prirodno lijepa, ima ukusa da se lijepo obuče i sredi, svejedno je sama i nedovoljno primjećena? Jednostavno, nije uvijek sve u tome. Izdvajamo vam deset stvari koje mogu naštetiti vašoj privlačnosti:

1. Nepismenost: Ovo ne znači nužno da vi morate biti visoko obrazovane, već da ne pravite gramatičke greške i znate lijepo da se izrazite. Ovo itekako može da se primjeti na društvenim mrežama ili kada razmjenjujete poruke sa dotičnim muškarcem.

Ukoliko on to primjeti, koliko god da izgledate lijepo, njegovo interesovanje će opasti. 2. Želja da izgledate što mlađe: Potrebno je da znate da i sa 40 godina imate svoje kvalitete. Šminkati se kao da vam je 20, nema potrebe. Samo može da izgleda neukusno i bez stila.

Kada se tako ophodite prema sebi odajete utisak da ste neodgovorni i površni. 3. Forsiranje crvene odjeće: Crvena boja predstavlja strast, ali morate znati da je iskombinujate. Pretjerivaje u tome samo izaziva kontraefekat.

4. Pretjerano šminkanje: Većina muškaraca voli kada se žena našminka suptilnije. Pretjerivanje sa puderom, trepavicama, karminom itd. nije za svake prilike. 5. Vaša kilaža: Ne mora nužno da budete vitke i mršave, niti to voli svaki muškarac. Bitno je da se vi osjećate udobno u svojoj koži i da mjenjate ono što se vama lično ne sviđa.

Takođe, ne treba da pretjerujete u ničemu, ali svakako da bi bile privlačne potrebno je prvo vi da budete zadovoljne sobom. 6. Ponašanje za stolom: Ovdje se ne radi o tome da morate znati kako ispravo držati viljušku i šta i kako se jede po tačno odrđenom načinu. Već budite tihe, uredne i umjerene u konzumiranju hrane i pića.

7. Održavanje lične higijene: Iznimno je važno da budete čiste i uredne. Isto tako, da budete svježe izdepilirane. Skoro nijedan muškarac ne voli puno dlačica. Takođe, duga kosa nije lijepa ako nije uredna i lijepo ošišana. Možda vam muškarac to neće direktno reći, ali će svakako primjetiti.

8. Nedostatak smijeha i pozitivne energije: Vaša energija je jako važna. Bitno je kako zračite. Iako ste lijepe i lijepo izgledate, ukoliko nemate osmjeh na licu i koju toplu riječ vaša harizma se umanjuje. 9. Drskost i neiskrenost: Nema potrebe da imate ili glumite drzak i arogantan stav.

To vas neće dovesti do toga da budete privlačne. Upravo suprotno, budite otvorene i spremene da pokažete vaš stav mišljenje i iskrenost. Tako će muškarac pored vas jasno znati kakvu ženu ima kraj sebe. 10. Nedostatak strasti za poslom i interesovanjima: Zreo i ostvaren muškarac će itekako pored sebe željeti ženu koja ima svoj posao, hobije i interesovanja.

Kojoj nije uvijek izgled na prvom mjestu već i usavršavanje na drugim poljima. Kada to posjedujete uz dobar fizički izgled, vi ste tada zasigurno privlačne. prneosi “Infopult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh