Svaštara

SVE ŽENE 40+ GODINA PRAVE OVU GREŠKU KAD SE ŠMINKAJU: Ovo dodaje godine

Šminka za žene preko 40 godina ne treba da bude jaka.

Sretna žena - Twitter

Šminka za žene preko 40 godina ne treba da bude jaka.

Sigurno ste se nekada pogledale u ogledalo nakon što ste završile sa šminkanjem očiju i zapitale se gdje ste pogriješile. Određene “zamke” često naglase fine bore oko očiju, a profesionalna šminkerka Kaja Salis upozorila je na najveću grešku koja “dodaje” godine.

“Uvijek počnite s manjom količinom i gradite svoj izgled do željenog intenziteta, pazeći da sve bude uklopljeno”, preporučuje Salis i savjetuju da sjenku nanosimo blagim pokretima. prenosi “Novi“.

“Nanesite sjenku nježnijim dodirom, uzmite manje proizvoda i pazite kako držite četkicu kako biste prirodno lakše i manje šminke nanijele”, savjetuje ona.

Važno je zapamtiti da boje sjenki koje izgledaju sjajno na nekom drugom možda nisu baš najlaskavije za vaš ton kože.

Šminkerka tvrdi da odabir pogrešne nijanse može odmah učiniti da izgledate starije.

“Vrlo je korisno istražiti koje boje i nijanse odgovaraju različitim tonovima kože i bojama očiju kako biste bili sigurni što će vam najbolje pristajati”, kaže ona. Nošenje pravih boja moglo bi napraviti veliku razliku u cjelokupnom izgledu i “obrisati” godine s lica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh