Svaštara

POTRESNE RIJEČI SESTRE MATEJA PERIŠA: NEDOSTAJEŠ BRATE MOJ, UZELI SU TE SAVA I DUNAV

Matej Periš bit će sahranjen danas na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a na društvenoj mreži Tik-tok djevojka koja se potpisuje kao Andrea Periš postavila je snimak na kojem je mladi Splićanin.

Matej Periš - Facebook

Jednostavo više nikada neću otići na Beograd na vodi, niti se šetati Beton halom, a pogotovu neću ući u klub Gotik…Matej, volimo te svi – napisala je Andrea.
Na istom profilu objavljen je još jedan snimak posvećen Perišu.

sestra Mateja peris – Tik tok

Nedostaješ brate moj, nadam se da si konačno našao svoj mir, hvala ti što si postojao, hvala ti što si me ujedinio, uzeli su te Sava i Dunav, Hrvatska te čeka i širi svoja krila, počivaj u miru, voli te tvoja sestra najviše na svijetu – stoji u opisu videa na kom su objavljene Matejeve fotografije.

Podsjetimo, mladić je nestao u Beogradu 31. decembra, a poslije pet mjeseci potrage njegovo tijelo isplivalo je iz Dunava prošle srijede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio cijeli region, utopio.

Prošlog petka u crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tijela u Split. Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, od Periša se oprostio i veliki broj građana. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh