Svaštara

Muškarci nikada ne ostavljaju mudre žene – 8 razlika između pametnih i mudrih žena

Postoje žene koje vjeruju da je njihovo obrazovanje njihova glavna prednost. Ali nikakva diploma vas ne može učiniti mudrom, niti vam diploma daje garanciju da ste mudre!

zena - Novi

Mudre žene tačno znaju kada je vrijeme da primjene svoje znanje i mudrost, one osjete pravi trenutak. Svi ljudi griješe tokom života. Mudra žena će svom partneru oprostiti grešku, podržati ga i ohrabriti. Ukoliko vaš partner sam shvati da je pogriješio, nema potrebe da mu i vi stalno to ponavljate.

Dakle, mudra žena izgleda ovako: 1. Nezavisna je od tuđeg mišljenja. Društveni status i količina odobravanja od strane okoline je ne zanimaju. Ona živi svoj život onako kako ona želi, ne oslanja se na mišljenja drugih jer je svjesna da ne može ugoditi svima.

2. Ona se uvijek trudi da sagleda problem do kraja, analizira ga, pronađe razlog i suštinu problema. Nikad ne donosi zaključke bez analize. 3. Mudra žena je poštena prema drugim ljudima. Ona nikad neće dovesti nekog u neprijatnu situaciju samo zarad svojih interesa. Ukoliko nečim može da našteti drugima, ona to neće učiniti.

4. Ona njeguje svoja prijateljstva. Mudra žena poštuje i cijeni svoje dobre prijatelje. Ona prijateljstva gradi na međusobnom razumijevanju i spremnosti da se pomogne prijatelju kad god to treba. 5. Mudra žena je ljubazna prema svima, ne pravi razlike. Za nju su svi jednaki.

6. Mudroj ženi nisu jedini ciljevi novac i uspjeh. Ona njeguje radost u svom životu, a bogatstvo je za nju samo dodatak tome. Za mudru ženu, duhovni rast je prioritet, a novac i uspjeh dolaze zajedno sa tim.

7. Ona se ne svađa sa ljudima, nego na pristojan način uradi sve po svom i dobije šta hoće. Mudra žena prihvata druge umjesto da ulaže u energiju da ispravlja cijeli svijet. Ona prihvata okolnosti i sebe prilagođava životu, ukoliko je to neophodno.

8. Mudra žena se prema drugima ophodi toplo, sa mnogo dobrote i razumijevanja. 10. Ona zna da je u pravu onaj ko je istinski sretan i zadovoljan. Kao odgovor na ovakvo ponašanje, mudra žena će dobijati poklone i pažnju od svog muža. Trudiće se da joj zahvali za svu podršku i razumijevanje koje mu daje.

Glavne vrijednosti ovakve žene su njen razuman um, ljubaznost, ženstvenost i njen stav prepun razumijevanja prema sebi, porodici, bliskim ljudima, prijateljima, radnim kolegama i prema svima drugima na koje tokom života naiđe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh