Svaštara

DALAJ LAMA – UJUTRU IZGOVORITE OVU REČENICU I ČEKA VAS HARMONIJA U ŽIVOTU: Moćna tajna od 2 minuta donosi mnogo!

Dalaj Lama otkriva – izgovorite jednu rečenicu ujutru za harmoniju u životu!

Od jutra može zavistii energija cijelog dana pred nama – DalajLama otkriva šta treba da kažete svakog jutra kako biste uspostavili harmoniju i kreirali sreću. Ujutru možete, kako napominje Dalaj Lama, koristiti tehnike opuštanja poput meditacije. Užite u svoje misli, razgovarajte sa sobom, obratite pažnju na ono što je unutar vas.Sagradite kost do svoje duše – kada ste jedno sa svojim bićem, sve ide lakše.

Dalaj Lama je u svojim izlaganjima isticiao i značaj afirmacija, pozitivnih i motivacionih fraza koje treba izgovarati ujutru. Neke od njih su:

– “Imam dragocjeni ljudski život – i neću ga trošiti!”

– “O drugima ću imati samo dobre misli.” – ljudi koji sami misle prljavo o drugima kasnije se utapaju u močvari tračeva i glasina.

– “Svom snagom ću koristiti drugima.” – na ovome počiva duh zajedništva, ali to ne znači da treba da zapostavite sebe.

Ipak, najvažnije rečenica koju sebi treba da kažete je sljedeća – ističe Dalaj Lama:

“Svakog jutra razmišljajte o tome koliko ste srećni što ste se probudili, zato što imate najvrijedniju stvar na ovoj Zemlji – ljudski život. Recite sebi: “Koristiću svu svoju energiju za rast i razvoj, za otvaranje svog srca drugim ljudima; kako bih postigao prosvetljenje u korist svih. Moje misli će biti vedre i ljubazne, neću osuđivati ili kritikovati, ljutiti se ili loše razmišljati o nekome. Moj cilj je da učinim sve što je u mogućnosti da koristim dobru energiju. I uspjeću!”

Ako ovo izgovorite svakog jutra, ostvarićete harmoniju u sebi i sa svijetom oko sebe!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh