Svaštara

Sestra je najbolji prijatelj kojeg dobijemo po rođenju: 5 razloga zašto je bogatstvo imati je

Imati sestru je veliko bogatstvo i veliki blagoslov kojeg nažalost mnogi olako shvataju.

Sestre - Net.hr

Evo nekoliko razloga zašto je tako sjajno imati sestru: 1. Poboljšava psihičko stanje. Istraživanja iz 2010 godine pokazuju da sestra može pozitivno uticati na mentalno zdravlje svojih braće i sestara. Što znači da ako imate sestru vi imate više šanse da budete srećniji i zadovoljniji u životu.

2. Drži sve na okupu. Ista studija je pokazala da imati sestru znači imati bolje odnose sa ostalim članovima porodice jer tu postoji neko sa kim ćete se uvijek iznova zbližavati i sa kim se nećete udaljiti. 3. Imate se s kim svađati (što je i pozitivno).

Kada se svađate tada izbacujete negativne emocije iz sebe i oslobađate se od stresa. Svađanje nije bauk, i nije nužno pokazatelj da se ne volite ili ne poštujete. To je jednostavno vid interakcije između ljudi koji su jako bliski, i to ne treba da vas udaljuje jedne od drugih.

“Dok god postoji ljubavi među rođenima, svađa nikada neće predstavljati problem” rekla je Laura Padilla-Walker. 4. Ima vas ko spremiti na razgovor sa bezobraznim ljudima. Kada imate sestru sa njom prolazite kroz razne prepirke i rasprave što vas sjajno uči kako da izgradite interakciju sa ljudima.

Kada se kasnije nađete u razgovoru sa bezobraznim ljudima lako ćete im moći “odbrusiti” jer ste to već naučili u razgovoru sa svojom sestrom. 5. Uvijek imate najboljeg prijatelja. Ovo je jedna od najvećih prednosti. Kada imate sestru uvijek se imate kome obratiti za pomoć ili savjet.

To je najbolji prijatelj kojeg dobijate pri rođenju. Vaše djetinjstvo i krv su iste, zato nemojte dozvoliti da se par besmislenih svađa ili stvari ispriječi u vašem odnosu. piše pult24


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh