Svaštara

Sreća i ljubav se ne kupuju: 3 razloga zašto skupi pokloni neće zadržati ženu u vezi

Skoro pa svi mi volimo poklone i iznenađenja. Pogotovo kada se radi muško-ženskom odnosu. Međutim, nisu pokloni uvijek ni dobrodošli.

Ljubav - RTL

Zapravo, nekada nemaju svrhu, ako je iza toga pozadina loša. U ovom članku ćemo pričati o poklonima koji se odnose na nježniji pol, odnosno naše drage žene. Lijepo je ženi pokloniti poklon, sitnicu. Onako neočekivano i bez razloga. Međutim, kada je kupovina poklona, a pogotovo onih skupocjenih zapravo samo dobra strategija?

Najčešće se navodi, da se ta strategija odnosi na dva slučaja: Prvi, osjećajući da vezi polako dolazi kraj i da je muškarac taj koji je doprinjeo tome, tada on zatrpava ženu skupim poklonima misleći da će to popraviti situaciju.

Drugi razlog, kada dvoje još uvijek nisu u odnosu pa muškarac na sve načine pokušava da dopre do dame. Zapravo, on želi da pridobije njenu naklonost, pa lijepim udvaranjem i poklonima stvara sebi prečicu. Generalno, situacije i razlozi su različiti ali poenta je ista.

Zadržati ženu u svojoj blizini. Zašto ovo nekada nije dobro rješenje i osuđeno je na neuspjeh, predočicemo u naredna tri koraka: 1. Navika: Morate biti svijesni da se na dobro lako navići. Zapravo, kupovinom skupih poklona, vremenom se žena navikne da je to nešto normalno i uzima zdravo za gotovo.

Gubite poentu sa početaka, a to su emocije. Emocije više nisu na nivou iznenađenja i radosti, već podrazumijevanja. Naravno, ovo se ne može generalizovati. Opet je na kraju sve individualna stvar. Nema potrebe za skupim poklonima, ili ne bar često.

Ukoliko želite ženu pored sebe, a i ona vas, obična sitnica ili ruža biće dovoljna. A vi kada osjetite potrebu za nečim većim, ona će to itekako znati cijeniti. 2. Razmaženost: Žene se ponekad ponašaju kao djeca. Kao što smo gore već naveli, navika je čudo.

Morate biti svijesni da ukoliko dođe trenutak gdje ne možete nešto priuštiti, tu može da nastane problem. Ovo se opet odnosi na ženu koja je navikla od strane vas da tako funkcioniše. Sa druge strane itekako postoje žene koje će same sebi obezbjediti ono što im je potrebno, a vaš znak pažnje shvatiti samo tako, i nikao drugačije.

Sa takvom ženom rijetko ćete naići na problem. 3. Značaj balansa: Ovo se zapravo odnosi na gubitak balnsa u partnerskom odnosu. Kao što je gore navedeno jedna osoba ulaže više u odnos, nasuprot druge, i tu dolazi do gubitka ravnoteže. Sa jedne strane imamo čovjeka koji ulaže, postiže i brine.

Zapravo čini sve za dobrobit veze, a sa druge strane imamo ženu koja je samo žena. Na ovaj način se stavara toksični odnos, koji gubi draž sa početka. Potrebno je, da se žena osjesti ženom, da uživa pažnju i pojedine poklone. Ali, sa druge strane ukoliko žena u tom muškarcu prepozna ljubav, potrebno je da mu vrati ako ne istom mjerom, barem jednim dijelom. Tada, nastaju kvalitetni i zdravi odnosi,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh