Svaštara

Muškarci koji imaju ovu osobinu lakše i brže osvajaju ženska srca

Moguće je da će vas iznenaditi odgovor koji žene daju na pitanje da li bi za vezu izabrale dobrog ili zgodnog muškarca.

Flert - Blogspot

Većina njih će reći da su im privlačni zgodni muškarci, ali istraživanja pokazuju da su altruizam i dobrota najvažnije osobine za žene koje traže vezu.

U jednom istraživanju, koje je urađeno u Kanadi anketirani su muškarci kojima je postavljeno pitanje – da li čine dobra djela poput pomaganja drugima i davanja sredstava u dobrotvorne svrhe. Poslije toga je trebalo da odgovare na pitanja o broju partnerki i koliko često vode ljubav. Odgovori su pokazali da su muškarci koji su činili više dobrih djela, imali više partnerki i češće su imali intimne odnose. Od onih koji su već bili u emotivnim vezama, “dobri” muškarci imali su veći broj odnosa u posljednjih 30 dana od onih manje altruističnih.

U drugoj studiji, učestvovale su 202 žene. Ponuđene su im slike i opisi različitih muškaraca. Neki su bili veoma privlačni, dok su drugi predstavljeni kao dobronamjerni i spremni da pomognu.

Žene su sebične i privlačne muškarce birale za kratku avanturu, dok su za dugoročnu vezu ipak birale altruistične muškarce, bez obzira na privlačnost, prenosi Telegraf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh