Svaštara

Rodbina preminulog vlasnika ga ne želi: Pas danima spava na grobu vlasnika

Često se to događa: ljubimci kojima umre vlasnik ostaju sami na svijetu. Kad nasljednici preuzmu imovinu, često ne žele preuzeti i to biće, pa ga izbace na cestu. Nijedna institucija o tome ne vodi računa, premda bi trebala: po našem zakonu, ljubimac je stvar, pa bi trebalo uvesti kao obvezno da nasljednici ili preuzimaju sve stvari ili ništa. Nažalost, to nije slučaj.

pas - Facebook

No, nije samo kod nas tako. Na Facebooku je viralna postala fotografija koja dolazi iz Rumunije, iz mjesta koje se zove Slatina.

Nesretni pas, naime, zadnja dva tjedna spava na grobu svog preminulog vlasnika. Rodbina tog čovjeka ga ne želi, pa je pas istovremeno ostao bez osobe koja ga beskrajno voli, ali i bez doma. Zbog toga, jadan i očajan, leži na grobu. Možda se nada da će se vlasnik vratiti, da će im obojici opet biti kao nekad? Ili samo stoji blizu onog tko ga je volio, jedinog koji se tako osjećao?

Kako je slika dirnula mnoge u našoj zemlji, nadamo se da je izazvala istu reakciju i u Rumuniji. Bilo bi divno da je netko otvorio vrata svog doma i doveo ovog psa k sebi. Ne zna se koliko je star, niti koliko je još dana pred njim, ali da ih ne provede na ulici, nego da se barem netko brine o njemu. Niko ne može vratiti njegova vlasnika, ali mu može dane koji su ostali učiniti manje teškima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh