Svaštara

Autistični tinejdžer pronađen tri godine nakon nestanka

Iako su policajci i ranije imali interakcije s njim, on nikada nije rekao ko je, a policija nije imala razloga da traži njegove informacije jer nije kršio zakon

Connerjack Oswalt - twitter

Autistični tinejdžer Kornijak Osvalt (Connerjack Oswalt) nađen je tri godine nakon nestanka. On je 2019. godine nestao iz Klirlejka, gdje je živio sa roditeljima, a pronađen je kako spava na benzinskoj pumpi u Juti.

Policajcima je prijavljeno da tinejdžer spava na benzinskoj pumpi, nakon čega su ga identifikovali i otkrili da je nestao 28. septembra 2019. godine u Kaliforniji.

Iz ureda šerifa okruga odgovorili su na poziv upućen iz benzinske pumpe nakon što je zabrinuti član zajednice prijavio da je vidio mušku osobu kako tamo spava. Područje je udaljeno oko 40 minuta vožnje od Solt Lejk Sitija.

– Kroz interakcije sa njim, zamjenicima šerifa je bilo jasno da je ovaj mladić drugačije komunicirao – saopćila je šerifova kancelarija, a na Facebooku su također stavili hashtag “svijest o autizmu”.

Njegova majka je rekla vlastima da njen sin ima prepoznatljiv biljeg na vratu. Iako su policajci i ranije imali interakcije s njim, on nikada nije rekao ko je, a policija nije imala razloga da traži njegove informacije jer nije kršio zakon. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh