Svaštara

Znate li zašto zvijezde uvijek nose barem jedan broj veće cipele na crvenom tepihu

Da li ste ikada primijetili kako se čini da slavne osobe nose cipele koje su prevelike za njih?

jennifer lopez - the sun

Holivudske zvijezde koje krase crveni tepih često možemo vidjeti kako nose štikle daleko duže ili šire od nogu – no pokazalo se da za to postoji vrlo dobar razlog.

Naime, nošenje cipela za broj ili dva većih pomaže u sprječavanju nastanka žuljeva i zaustavlja oticanje stopala.

Budući da često moraju provesti sate u visokim potpeticama i nema ništa glamurozno u pogledu na natečena, bolna stopala, slavne osobe nose cipele koje su im za barem jednu veličinu veće. prenosi radiosarajevo

Kako prevelike cipele ne bi skliznule s nogu u najgorem mogućem trenutku, stilisti stavljaju silikonske jastučiće unutar štikli.

Ovaj jednostavan trik osigurava da cipela dobro pristaje, ali ostaje na stopalu, ne ograničava cirkulaciju krvi i zaustavlja oticanje stopala.

Dvostrana traka još je jedan tajni alat koji koriste slavne osobe. Također pomaže da prevelike cipele ostanu na nogama cijelu noć.

Naravno, najčešće slavne osobe nose duge haljine čiji rub prekriva cipele.

eđutim, danas je ovaj trik gotovo postao trend, pa se mnoge hollywoodske zvijezde niti ne trude sakriti svoju malu tajnu od javnosti, piše Miss7.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh