Svaštara

ZNATE LI ŠTA ZNAČI KADA VAS MAČKA LIŽE: Nije to znak da vas voli, dobro obratite pažnju!

Mačke koje tretiraju svoje ljude pomalo kao lizalicu uopšte nisu ništa čudno ili neobično – ali šta to zapravo znači?

Pa može da znači da samo pokušavaju da vam pomognu da budete čisti, ili može da ukazuje na to da imate dobar ukus.Međutim, postoje situacije u kojima mačje lizanje nije normalno i kada bi trebalo da posjetite veterinara.

Maca vas njeguje

Vaša mačka vas liže kada je mazite, što je “povezani odgovor”; vi je njegujete svojim maženjem, a ona uzvraća tako što vam čisti ruku. Iako se možda ne čini tako, mace se staraju o našem emocionalnom blagostanju, a žele da i mi ostanemo čisti.

Privlači pažnju

Ako, na primjer, prolazite bosih nogu, vaša mačka bi mogla da vas lizne samo da bi vas obavijestila da je tamo dole.Mace su ljubimci koji traže pažnju, ali kad je njima do toga.

Imate dobar ukus

Da ne bude čudno, ali ponekad vaša koža ima dobar ukus za mačke.Možda je to losion koji koristite, ili je možda vaš znoj malo slan.Mačke će lizati ono što vole, a ponekad ste to vi.

Kada mačje lizanje nije dobro

Ako je lizanje vaše mačke često i kompulsivno, to može biti znak nervoze ili čak anksioznog poremećaja.Pored lizanja sebe ili vas, mačka koja liže prozore, plastiku i druge stvari po kući kaže da nešto nije u redu.Pozovite veterinara da biste dobili bolju predstavu o tome šta se dešava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh