Svaštara

POLA SATA SPAVANJA POPODNE POBOLJŠAVA KONCENTRACIJU I DOBRO RASPOLOŽENJE

Nakon dužeg sna osjećamo se umorno i mlitavo.

Ali nakon idealnih pola sata bit ćete puni energije, sretni i odmorni.

Nakon dužeg sna osjećamo se umorno i mlitavo. No nakon idealnih pola sata bit ćete puni energije, sretni i odmorni. subota idealan je dan za ‘bacanje drijemkice’

Drijemanje može izoštriti fokus i koncentraciju, a studija iz 2009. utvrdila je da je ispitanicima koji su često drijemali koncentracija popodne bila jaka kao i ujutro, dok kod onih koji ne drijemaju ona je popodne opadala.

San je presudan za sposobnost učenja i mozga da obradi naučeno. Drijemanje može pomoći da se nova saznanja ukorijene u mozgu i da se pamćenje općenito poboljša. Drijemanje od svega 60 do 90 minuta dnevno može pomoći kod učenja koliko i cijela noć spavanja, pokazala su istraživanja.

Kratki odmor tokom dana daje nam fizičku snagu i energiju, pa se tijelo lakše nosi sa stresnim situacijama, pogotovo ako općenito ne spavate dovoljno.

Najnovija istraživanja pokazuju da i popodnevno spavanje smanjuje stres i jača imunološki sistem, opet najviše kod onih koje inače ne spavaju dovoljno, prenosi 24sata.

Stoga, spustite roletne i odmorite se. Tijelo će vam biti zahvalno, a i vi ćete se osjećati bolje i biti produktivniji. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh