Svaštara

GDJE JE SADA LJUDMILA (64), BIVŠA ŽENA VLADIMIRA PUTINA: Evo kako su izgledali na vjenčanju

Od kako se razvela od Vladimira Putina, Ljudmila je nestala iz javnosti.

O njoj se skoro i ne može naći podaci novijeg datuma, osim da se vrlo brzo udala i promijenila prezime

Putinova bivša supruga, Ljudmila, nekada je radila kao stjuardesa, što je bio vrlo poželjan posao u sovjetsko doba. Upoznali su se početkom 1980-ih kada ih je zajednički prijatelj oboje pozvao u pozorište.

“Sprijateljio sam se s Ljudom, svojom budućom suprugom,” rekao je jednom prilikom Putin i dodao: “Shvatio sam da se nikada neću oženiti ako se ne oženim u sljedeće dvije, tri godine. Iako sam, naravno, stekao naviku da živim život neženje. Ljudmila je to promijenila iz korijena”.

Ipak Vladimir i Ljudmila su se razveli 2013, nakon 30 godina braka.

“Nejasno je kada je tačno njihov brak počeo da se raspada, ali svi izvještaji sugerišu da je to proizašlo iz njihovih različitih ličnosti”, pisao je The Post.

Ljudmila se prije kraha braka rijetko mogla vidjeti u javnosti, a nakon razvoda to je bilo još rjeđe, što je podstaklo šuškanja da je završila u manastiru.

The Moscow Times je 2013. godine objavio da je Ljudmila navodno jednom prijatelju rekla da je Putin “vampir”, na šta je on uzvratio da svako ko može da trpi njegovu suprugu tri nedelje “zaslužuje spomenik”.

Ipak, Ljudmila nije završila u manastiru – naprotiv!

Ljudmila vodi luksuzan život u jednoj evropskoj vili sa 20 godina mlađim mužem.

Ruska stranica Sobesednik otkriva da se Ljudmila u dobi od 58 godina, udala za 21 godinu mlašeg muškarca, tada 37-godišnjeg Artura Očeretnija.

Ljudmilu i Artura su povezali s vilom kada je na internet stranici međunarodnog novinarskog istraživačkog projekta o korupciji i kriminalu (OCCRP) objavljen članak u kojem navode da je Očeretni vlasnik palate u selu Angle na jugozapadu Francuske, vrijedne oko 7,46 miliona dolara, koja se trenutno renovira. Da stvar bude zanimljivija, vila je kupljena šest mjeseci nakon što su Putinovi potvrdili razvod.

Ljudmila je navodno godinama bila nesrećna u braku i bilo joj je teško boriti se s neprijatnim Putinovim karakterom. Kako je Natalija ­Gevorkijan, Putinova biografkinja, rekla za Vašington Post kratko nakon što su objavili da se razvode: “Ona je žena koja je voljela, ali nije bila voljena.”

Ipak, OCCRP-ovo otkriće podstaklo je pitanja kako Ljudmila i njen novi muž mogu da priušte tako luksuzno imanje. Artur Očeretni nalazi se na čelu neprofitne organizacije Centar za razvoj interpersonalne komunikacije, jednog od projekata Putinove bivše supruge. Pre toga radio je za agenciju koja je organizovala dešavanja, često za klijente iz Vlade. OCCRP napominje da direktori ruskih nevladinih organizacija najčešće nemaju visoke plate, a nijedan Očeretnijev projekt nije toliko uspješan da bi mu donio bogatstvo.

Ni Ljudmila službeno nije bogata. Do razvoda je po zakonu morala da preda imovinsku kartu i da prijavi sve prihode, a tu nikad nije bilo značajnih cifri. Međutim, uprkos onome što se prijavljuje, stil života Ljudmile (sada) Očeretnije, je daleko od skromnog, ali i daleko od javnog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh