Svaštara

Porođaj u stanici metroa u Kijevu: Fotografija male Mie obišla svijet

Dok Ukrajinom već treći dan odzvanjaju detonacije zbog ruske vojne akcije u ovoj zemlji, u stanici metroa gdje na hiljade ljudi traži spas, jedna žena je unela novu pometnju koja se na kraju lijepo završila.

Kako piše BBC, vozovi koji ne saobraćaju u Kijevu otvoreni su za sve ljude koji se tamo žele da se sklone pa se tamo našla i jedna trudnica, koja je sinoć na ovom mjestu rodila djevojčicu i dala joj ime Mia.

Fotografija Mijine majke (23) brzo je obišla svijet, a vijest o njenom rođenju brzo se pročula i na društvenim mrežama.”Mia je večeras rođena u skloništu i to u stresnom okruženju, tokom bombardovanja Kijeva. Njena majka je srećna nakon ovog izazovnog porođaja”, poručila je predsedavajuća konferencije Demokratija na djelu, Hana Hopko.

Guardian je objavio kako su beba i njena mama prevezene u bolnicu kao i da su u dobrom stanju. Kažu i da su im pomogli policajci koji su čuli vriskove, a kada su prišli bliže, našli su ženu koja je u tom trenutku imala trudove.

Nikola Šlapak, policajac koji se tu našao, ispričao je da su mladoj majci pomogli da se porodi, a potom pozvali hitnu pomoć.

“Vaš porođaj je nada, u ovo sumorno vrijeme”, uzvikivali su pristuni u metrou i ovaj događaj okarakterisali kao novo čudo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh