Svaštara

Biljka koja vam treba u kući, pomaže smirivanju mnogih tegoba

Lavandino ulje se još naziva i “majkom svih eteričnih ulja”. Osim toga ova čudesna biljka pomaže u smirivanju mnogobrojnih tegoba.

Lavanda - nezavisne

Od ove biljke prave se čajevi, eterična ulja, kapi, kupke, omekšivači za veš, ali se koristi i za inhalaciju. Eterično ulje lavande nema štetnih dejstava, mogu ga koristi i stariji i mlađi i djelotvorno je kod brojnih tegoba i oboljenja.

Na šta sve lavanda ima blagotvoran uticaj?
Ako niste znali, lavanda je odličan saveznik u borbi protiv alergija, astme, bronhitisa, zapaljenja grla, infekcija usne duplje, kašlja, upale sinusa, konjuktivitisa, migrene, glavobolja, opekotina, posjekotina, depresije, stresa, hipertenzije, neprijatnoh zadaha i problema sa varenjem.

Lavanda takođe ima snažna antiseptična svojstva. Lavandino ulje može biti sjajno dezinfekciono sredstvo i dobra zamjena za alkohol. Osim toga, lavanda može smiriti i nadraženu kožu – zato se preporučuje kao prirodno sredstvo za regulaciju masne kože, akni, psorijaze, ekcema i dermatitisa. Pomiješana sa drugim biljkama poput kamilice ili ruzmarina, njeno dejstvo će se pojačati. prneos e”Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh