Svaštara

Otkrijte u nekoliko sekundi pristaje li vam više duga ili kratka kosa

Ako razmišljate o promjeni frizure, ali bojite se kakav bi mogao biti rezultat, moglo bi vam dobro doći pravilo 5.7 centimetara.

Žena - Beautylish.com

Iza njega stoji poznati britanski stilist kose John Frieda, koji je proučavao ženska lica kako bi došao do odgovora kome će stajati kratka kosa, a kome neće.

“Tajna je u uglovima i obliku lica, a ugao vilice je najvažniji kod određivanja pristaje li nekom više duga ili kratka kosa”, objasnio je Giles Robinson, stilist kose u kompaniji koju je Frieda osnovao, prenosi Index,

Kako biste to utvrdili, olovku stavite vodoravno ispod brade, a zatim lenjir postavite pod uglom od 90 stepeni na olovku uz uho. Izmjerite udaljenost od uha do brade, a ako je veća od 5.75 centimetara, bolje će vam pristajati duga kosa. Ako je ipak manja, bolje će vam pristajati kratka kosa. prneosi Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh