Svaštara

Hrvat se zaljubio u ženu iza ekrana, pa ga prevarila: Shvatio da je nasamaren tek kada mu je treći put tražila novac

Komunikacija između njih je postala romantična, a ženska osoba je potom najavila svoj dolazak u Hrvatsku kako bi se oni vidjeli. Kasnije je rekla kako joj je otac poginuo u ratu, te da joj je ostavio 200.000 dolara, navela je policija

Prevare na internetu su sve ćešća pojava. Hrvatska policija je objavila zanimljivu priču o čovjeku koji je opljačkan jer je nasjeo upravo na jednu internetsku prevaru.

Rekla da joj je otac ostavio 200.000 dolara
Prevara se dogodila krajem januara, kada se 57-godišnjem muškarcu putem društvene mreže javila ženska osoba koja se predstavila kao državljanka Amerike koja je trenutno u Siriji sa svojim ocem, inače vojno angažiranim tamo.

Komunikacija između njih je postala romantična, a ženska osoba je potom najavila svoj dolazak u Hrvatsku kako bi se oni vidjeli. Kasnije je rekla kako joj je otac poginuo u ratu, te da joj je ostavio 200.000 dolara koje bi ona željela donijeti u Hrvatsku i staviti na račun muškarca, navela je policija.

Shvatio da je prevaren kad mu je treći put tražila novac
– Nakon toga ženska osoba prebacuje komunikaciju na navodnog agenta koji će donijeti novac u Hrvatsku, a koji od 57-godišnjaka u dva navrata traži uplatu novca za carinske takse kako bi uspješno unio novac u RH, na što 57-godišnjak pristaje i u dva navrata uplaćuje ukupno 4.650,00 eura.

Kada je od njega zatraženo da i treći put uplati novac u istu svrhu, oštećeni muškarac je shvatio da je prevaren nakon čega je policiji prijavio cijeli slučaj, rekli su iz policije.

Iz hrvatske policije su dodali da je navedeni slučaj samo jedan od primjera češćih internet prevara kojima se svjedoči u posljednje vrijeme, te su još jednom upozorili građane da ne nasjedaju na prevare, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh