Svaštara

TRAGEDIJE SLIČNE SUDBINI MALOG RAYANA. ZADNJE RIJEČI DJEČAKA IZ ITALIJE BILE SU: ‘HLADNO MI JE…’

Nakon četiri dana dramatičnog spašavanja, spasioci su uspjeli izvući malog Rayana (5). No, nažalost nije uspio preživjeti.

dječak, bunar - Hayat

Dječak je u bunar pao u utorak. Bunar pripada njegovom ocu i nalazi se u Maroku na sjeveru zemlje, prenosi 24sata.hr.

Otac je novinarima rekao kako je u utorak popravljao bunar te da se Rayan u blizini igrao te da je na trenutak ispustio ga iz vida, tada je pao u bunar.

Pratio cijeli svijet

Maleni dječak nije uspio preživjeti, a slična tragedija dogodila se 2019. u Španjolskoj.

Julen (2) pao je u ilegalno iskopani bunar 13. januara 2019., a izvukli su ga nakon dva tjedna. No, prema izvještaju arhitekte, dječak nije umro prilikom pada nego tokom spašavanja. Cijeli svijet je pratio njegovo spašavanje.

Naime, dječak je bio u prirodi s roditeljima kada je pao u rupu duboku 110 metara.

Izvukli su ga nakon dva tjedna. Nažalost, nije preživio. Nakon što su ga izvukli, patolog je rekao da je dječak vjerojatno poginuo prilikom pada. Pokopali su ga uz brata Olivera koji je umro u maju 2017. godine.

“El Pais” tvrdi kako je David Serranos, koji je vlasnik zemljišta na kojem je dječak upao u rupu i kojeg terete za ubistvo iz nehata, istražnoj sutkinji u Malagi dao dokument koji je potpisao vještak, arhitekt Jesus Maria Flores. Arhitekt tvrdi kako je na temelju snimki došao do zaključka da je dječaka ubila krampa kojom su spasioci pokušali doći do dječaka.

“Julen je pao u rupu oko 14 sati, a pokušaj spašavanja krampom (na dan pada) koji je bio između 17.30 i 21 sat, ukupno deset udaraca, su jedino što može objasniti rane na glavi i lubanji dječaka”, napisao je vještak.

Tvrdi da su na krampu našli osam dječakovih lasi od kojih su tri bile s korijenom. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh