Svaštara

NEKA TUŠ KABINA ZABLISTA KAO U FABRICI: NAPRAVITE PRIRODNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

Održavanje čistoće i sjaja vrata od tuš kabine može se prilično lako postići brisačem stakla nakon svakog tuširanja, ali lako je izgubiti disciplinu (posebno kada ste u žurbi).

Kupatilo - blogspot

Nažalost, učestalo preskakanje brisanja omogućuje nakupljanje sapunske pjene i tvrde vode. Ta nakupina može trajno nagristi i oštetiti staklo, stoga je važno očistiti vrata tuš kabine čim primijetite da se počinje pojavljivati ​​’magla’.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji obećavaju da će vrata tuša očistiti u tren oka, ali uništavanje sloja od sapuna može biti jednako učinkovito i s nekoliko jednostavnih sastojaka koje vjerovatno već imate u kući.

Saznajte kako možete sami pomoću prirodnih sastojaka očistiti staklena vrata od tuša i tako im vratiti besprijekoran sjaj.

Šta će vam trebati:

Bijeli ocat
Destilovana voda
Tekućina za pranje posuđa (opciono)
Eterično ulje po izboru (po želji)
Krpa od mikrovlakana
Prazna boca s raspršivačem
Brisač stakla (za svakodnevno održavanje)
Kako očistiti staklena tuš vrata:

Prvo napravite sredstvo za čišćenje tako da pomiješajte jedan dio bijelog octa s tri dijela destilovane vode u posudi koja može u mikrovalnu peć. Smjesu u mikrovalnoj pećnici zagrijte 60 sekundi. Nakon što se tekućina ohladi, ulijte je u bocu s raspršivačem.

Ako želite izbjeći dugotrajan miris octa, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u mješavinu. (Napomena: Imajte na umu da ocat može potencijalno oštetiti tuševe od kamena. Još uvijek možete stvoriti učinkovito rješenje odabirom tekućine za pranje posuđa umjesto octa).

Poprskajte i udaljite se: Nanesite sloj spreja na vrata tuš kabine i ravnomjerno pokrijte cijelu površinu. Pustite da otopina stoji otprilike tri do pet minuta.

Osušite vrata. Brisanjem od vrha do dna, osušite vrata krpom od mikrovlakana. Kada su vrata suha, krpom možete izglancati sve tragove ili mrlje, piše Real Simple. Ostavite vrata otvorena kako bi zaostala vlaga isparila s površine stakla.

Prevencija je ključna: Uložite u dobar brisač i posvetite se redovitom brisanju. To traje samo 30-ak sekundi.

Produžit ćete rezultate tretmana dubinskog čišćenja i smanjiti mogućnost trajnog oštećenja stakla u budućnosti. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh