Svaštara

OVAJ DJEČAK JE VLASNIK NEKOLIKO AUTOMOBILA, LETI PRIVATNIM AVIONOM, A ZA ŠESTI ROĐENDAN JE DOBIO PALAČU

Njegovo puno ime je Muhammed Awal Mustapha, ima devet godina i sin je bogatog nigerijskog biznismena Ismailia Mustaphe.

Muhammed Awal Mustapha - Hayat

Nedavno je otvorio, tj. vjerovatno je to za njega napravio tata, Instagram račun koji je u kratkom roku privukao pažnju stranih medija.

Kad vidite fotografije, jasno vam je i zašto. Na njima ovaj 9-godišnjak pozira u privatnom avionu, sjedeći u nekoliko super-automobila, a najdraže mu je fotkati se ispred svoje palače. Da, palače! Nju je dobio od tate povodom 6. rođendana.

Moj mali milioner i najmlađi vlasnik palače! Posjedovanje vlastitog doma je najbolja stvar na svijetu. To se ne može opisati riječima ni izmjeriti novcem. Zbog toga se isplati svaki dan truditi. To je mjesto gdje uvijek možeš otići, maknuti se od svega, a ono vas dočeka raširenih ruku – poručio je Ismail svojem sinu kad mu je poklonio palaču, javlja Sun.

Kao svoj omiljeni automobil ovaj mali ‘srećković’ ističe Bentley, model “Flying Spur”, kojeg možete kupiti za oko 200.000 dolara te Lamborghinija, model “Aventador”, koji ‘ide’ za oko 800.000 dolara.

Unatoč silnom bogatstvu, ovaj dječak nažalost nije svjestan kako bi uskoro mogao ostati bez svega. Njegov otac jedan je od glavnih optuženih u raznim aferama za pronevjeru novca, sumnja se da je ukrao više od deset miliona dolara.

Platio je kauciju od 400.000 dolara i brani se sa slobode. Vlasti sumnjaju i kako je velik dio novca uspio ‘sakriti’ kupujući luksuzne satove i nakit. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh