Svaštara

Tri boje nikako ne smiju biti na vašim zidovima

Kada birate boje za svoj životni prostor, morate biti posebno oprezni…

Dnevni boravak - Ilustracija

Prilikom krečenja stana, najveći problem jeste odabir boja i nijansi za naš životni prostor.

Ipak, mnogi ne znaju da iako se neke boje i nijanse čine lijepima, zapravo ih u enterijeru nije dobro koristiti.

Crna boja
Iako se crnoj možda najčešće okrećete kada je riječ o odjeći i obući to ne bi trebao biti vaš izbor kada se radi o enterijeru.

Bojenje zidova u crno ili dodaci koji su isključivo crni može kući dati jako tamnu atmosferu.

Imaćete dojam da je kuća slabo osvijetljena, a činiće se i pomalo depresivna.

Osim toga, mogli biste izgubiti i koncentraciju i motivaciju jer će crna boja vaše okruženje učiniti lijenim ili zagušujuće tihim.

Roza boja
Roze boja je tako lijepa boja, pa se pitate zašto ne baš ta boja? Naime, kako roza spada u svjetlije boje sa vremenom se može činiti uprljana. Prljavština i mrlje jako se vide na ovoj nijansi i ona iziskuje puno brige. Ako imate roze zidove oni će izgubiti sjaj nakon nekoliko mjeseci i brzo ćete ih morati osvežiti ili bojiti u neku drugu nijansu. Osim toga, teško je i pogoditi tačnu nijansu koja će vam se sviđati na zidovima.

Tamno zelena boja
Još jedna loša boja za enterijer je tamno zelena. Iako se ne usuđuje puno ljudi da koristi ovu boju, postoje neki koji će joj dati šansu. Poštedite se te greške jer ova nijansa će prostor ispuniti melanholijom i tugom. Ipak, ova nijansa dobra je ako se radi tek o nekoliko detalja, nekim dekoracijama ili jastučiću. Treba voditi računa o tome da ove boje bude minimalno i da se dobro uklopi sa ostakom boja u enterijeru. prneose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh