Svaštara

Plata treba prenoćiti u kući prije nego se potroši – Stara narodna vjerovanja za privlačenje novca

Postoje mnoga narodna vjerovanja o novcu i kako privući novac, a ako nemate sreće sa novcem možda biste trebali pokušati primjeniti neka od njih.

Iako su neka od tih narodnih vjerovanja besmislena, ništa vas ne košta da pokušate da ih primjenite u svom životu i vidite šta će se dešavati. Pogledajmo koja su to narodna vjerovanja koja bi nam mogla pomoći da privučemo novac i bogatstvo u život.

1. Nikako ne smijete trošiti platu čim je dobijete. Plata treba uvijek prvo da prenoći u kući prije nego što se potroši. 2. Pokušajte da sačuvate jednu veliku novčanicu u svom novčanuku cijelu godinu. Tako biste mogli privući pozitivnu novčanu energiju.

3. Novčanik nikada ne bi trebao ostati potpuno prazan. Uvijek ostavite u novčaniku bar nekoliko kovanica. Takođe, sitan novac možete staviti i u džepove odjeće. 4. Ako želite zatražiti povišicu, učinite to u srijedu popodne.

5. Nikada ne pozajmljujte novac utorkom. Ako već morate pozajmiti novac, pozajmite ga ponedeljkom, a vratite petkom. 6. Novčanik bi trebao biti lijep, napravljen od kvalitetnog materijala i crvene boje. Tako biste mogli privući sreću, uspjeh i blagostanje.

7. Novac koji je zarađen nepošteno, kockanjem, ukraden ili pronađen, ne treba da ostane u novčaniku. Treba ga potrošiti što prije i na najbolji mogući način. 8. Novac uvijek treba da bude lijepo složen u novčaniku od najveće do najmanje novčanice.

9. S vremena na vrijeme očistite novčanik od nepotrebnog smeća, u njemu treba biti samo novac i bankovne kartice, ostalo smeće onemogućava protok nove novčane energije. 10. Stavite nekoliko kovanica ispod stoljnjaka na stolu.

11. Ako želite da privučete pozitivnu novčanu energiju u svoj dom, metlu držite uvijek okrenutu drškom na dole. 12. Nikada ne posuđujte so i hljeb. Sa njima može nestati blagostanje iz doma. 13. Kada uselite u novi dom bacite na pod nekoliko kovanica. Kasnije ih pokupite i stavite ispod tepiha.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh