Svaštara

Svi pričaju o vjenčanju kćerke sultana Bruneja: Svadba je trajala sedam dana

Sedmodnevna ceremonija kćerke sultana Bruneja, Hasanala Bolkijaha, jednog od najbogatijih i najkontroverznijih vladara na svijetu, ne prestaje da zanima svjetske medije.

Hasanala Bolkijah - Instagram

Njegova kćerka, princeza Fadzillah Lubabul (36), ove sedmice se vjenčala sa Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi u kraljevskoj palati, a raskošna ceremonija venčanja trajala je čak sedam dana!

Fadzila je diplomirala na Univerzitetu Kingston, deveta je od dvanaestoro sultanove djece, aktivistkinja je zdravstvenih organizacija i uglavnom je van pažnje medija, ali i ljudi u njenoj zemlji, pieš Daily Mail.

Isto važi i za njenog muža, kog jedan lokalni tabloid opisuje kao “zgodnog misterioznog stranca“, ali zato život samog sultana od Bruneja godinama ne izlazi iz fokusa planete.

Povodom vjenčanja oglasila se i kraljica Elizabeta, koja nije mogla prisustvovati činu vjenčanja, ali je uputila čestitku mladencima. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh