Svaštara

Umjerenost je najvažnija – Skoro svaka žena u 50im bi mogla biti privlačna uz nekoliko trikova

Od prilike do 35. godine izgled žene određuje njena genetika, a kako će izgledati kasnije zavisi od njenih navika, lične njege i načina oblačenja.

Žena - Pult24.info

Dobro odabrana odjeća je jedan od najboljih i najefikasnijih faktora mladolikosti i privlačnog izgleda. Ono što svaka zrela žena treba da ima na umu je umjerenost u svemu. Zapamtite da je manje ponekad više. U nastavku vam donosimo nekoliko modnih trikova koji bi mogli vizuelno podmladiti zrelu ženu.

1. Odjeća sa printom; Odjeća sa printom bi mogla učiniti čuda, a posebnu pažnju zrele žene bi trebale obratiti na cvjetni uzorak. Ako birate suknje ili haljine u cvjetnom uzorku tada je jako važno da birate midi dužinu jer ona najbolje pristaje damama u zrelim godinama.

Haljina ili suknja sa geometrijskim uzorkom je takođe pun pogodak. 2. Boja; Boja odjeće može učiniti da žena izgleda mlađe, ali je takođe može i postariti zbog čega je jako važno obratiti pažnju na odabir boja. Tamne boje nisu prikladne za žene u zrelijoj dobi, zato je bolje da birate nježne pastelne boje.

3. Minimalistička odjeća; Umjereno opuštena minimalistička odjeća je ono što svakoj zreloj dami treba. To može biti jednostavna haljina midi dužine ili bijela košulja klasičnog kroja koju možete savršeno kombinovati i sa hlačama i sa suknjama.

4. Kvalitetni materijali; Ako želite izgledati elegantno u zreloj dobi onda je jako važno da obratite pažnju na kvalitet odjeće koju kupujete. Uvijek dajte prednost prirodnim materijalima i izbjegavajte odjeću koja je napravljena od sintetičkih materijala jer će to samo naštetiti vašem cjelokupnom izgledu. prneosi infpult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh